U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Waarom biologische bollen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat ze puur  natuur zijn. In de gangbare bloembollenteelt wordt veel gebruik gemaakt van chemisch middelen en kunstmest.

 Biologische teelt is vrij hiervan, gewoon puur natuur. Dat is beter voor mens en dier, en dus voor onze wereld.

In de jaren dat wij biologische bollen telen heeft ons bodemleven zich weer hersteld.

Het organisch stofgehalte van onze zandgrond is verdubbeld. Biologische bollenteelt is misschien niet eenvoudig, maar het kan.

Wij telen biologische tulpen, narcissen, krokussen en vele bijzonder bolgewassen die aantrekkelijk zijn voor bijen, hommels, vlinders en andere insecten.

 

Bijen, hommels, vlinders en andere insecten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hebben het moeilijk in een wereld waar veel gespoten wordt. Op onze biologische velden zijn ze veilig en kunnen ze zich voorzien van gezond voedsel.

Bijen en hommels vinden hun eerste voedsel na de winterrust in onze bio krokussen.

Later volgen de botanische tulpen als voedsel en de bijzonder bolgewassen als boshyacinten, chionodoxa, ornithogalum en vele anderen. 

 

Natuurinclusief - duurzaam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biologische bloembollenteelt is duurzaam en puur natuur. Tijdens de teelt heeft de natuur al profijt. Omdat de bio bollen teelt minder intensief is, is er meer land nodig.

Pluspunt voor de natuur: op het onbeteelde land is volop biodiversiteit aanwezig. Van wintervoedselakker tot gemengde groenbemester.

Hierover is meer te lezen onder het kopje biodiversiteit. Minder intensief telen betekent echter ook dat de teelt meer geld kost en dat is dan ook merkbaar in het bio eindproduct.

Voor meer informatie over natuurinclusieve landbouw, kan je deze site bekijken https://www.landbouwmetnatuur.nl/initiatieven/huiberts-biologische-bloembollen/

Kies jij voor de toekomst van de aarde, dan kies je voor biologisch.